יום ראשון, 25 בדצמבר 2016

חגי תשרי בבמרפא הבושם מרכז המבקרים-בקיבוץ כברי

חג תשרי בבמרפא הבושם
מרכז המבקרים-בקיבוץ כברי

.אם אתם מתכננים לבקר בקרוב באזור הצפון– הגליל העשיר בצמחי מרפא של א''י - בית המרקחת הטבעי המעניין ביותר ובעל ההשפעה החזקה ביותר בכל הבריאה כולה – צפויה לכם חוויה מסעירה ובלתי נשכחת המעוררת את הגוף ומרגיעה את הנפש. בזמן שתהיו כאן, בואו לבקר במרכז המבקרים של מרפא הבושם, שם ישמח הצוות הרב-לשוני שלנו לארח אתכם ולהעניק לכם הצצה אל תוך העולם המסקרן של צמחי מרפא,שמנים צמחיים וקוסמטיקה טבעית לטיפוח העור.
נשמח לארח אתכם:

בימים א'-ה' בשעות 8:00-17:00
בימי שישי ובערבי חג בשעות 8:00-14:00
הביקור וההדרכה-במרכז המבקרים "מרפא הבושם"-בקיבוץ כברי קוסמטיקה טבעית,שמנים צמחיים וצמחי מרפא של א''י, מרתק וחוויה לכל המשפחה !
כל מבקר מקבל יחס אישי, סיור הדרכה והרבה חם ואהבה מכל עובדי מרפא הבושם - סה''כ 86 וכמו שכבר צינו הלא הם "צמחי המרפא" מהם:האזוביון הרפואי,ההדס,האתרוג,הרוזמרין,המרווה לסוגיה,הברוש,האקליפטוס,הערבה ,הזוטא ,הזעטר-האזוב,המליסה ועוד.
הסיור מלווה בהסברים מקיפים וחכמים על כל צמח וצמח תוך מתן דגש על אופן הכנת התכשירים במקום כגון: שמפו צמחי טיפולי כמעט מכל צמח! מגוון רחב של שמנים צמחיים בהשריה קדמונית טהורים וכשרים! מגוון גדול של קרמים ,סירופ,מי פנים,מלחים בשילוב צמחי מרפא ועוד.
בתאום מראש ינתנו סדנאות עשירות ומגוונות הכוללות הכנת תכשירים במקום או בטבע, תוך קטיף במקום ולימוד שיטות וטכניקות מקוריות למרפא הבושם!
במרפא הבושם מחלקה מיוחדת למוצרי הכוורת כגון פרופוליס הנחלב במקום.דונג דבורים הנחלב ונירקח ודבש הנרקח במרקחות עשירות בצמחי מרפא על פי סגולותיהם.
כמוכן ניתן לצפות בהפקת תכשירים מיוחדים המתקבלים מן הים כגון הספוגה אצת הים המשמשת ספוג איכותי,אצות בכלל מחופי אכזיב ונהריה.אבני רגל וצדפות סבון
ומה לא?! המון הפתעות ממתינות לך המבקר במרכז המבקרים שלנו אומנם צנוע אך מהיפים ביותר בארץ ואולי בעולם בתחומו!
הביקור בתיאום מראש!
#מרפא הבושם #אוצרות הגליל #צמחי מרפא #ליקוט,#בריאות #אטרקציה #גליל
http://www.mrphbosem.com/

יום שני, 19 בדצמבר 2016

פיסטולה Perianal Fistula-ישנם סוגים של פיסטולות עם תעלה אחת ואחרים עם יותר מתעלה אחת כאשר הקצה שלהם יראה כמו חורים על פני העור מסביב לפי הטבעת.

פיסטולה
פיסטולה Perianal Fistula
 פיסטולה אנאלית היא ערוץ קטן אשר התפתח בין הקצה של המעי הידוע בשם התעלה האנאלית או המעבר האחורי, לבין העור הקרוב לפי הטבעת.
ישנם סוגים של פיסטולות עם תעלה אחת ואחרים עם יותר מתעלה אחת כאשר הקצה שלהם יראה כמו חורים על פני העור מסביב לפי הטבעת. הפיסטולה עלולה ליצור כיב – כיס של מוגלה בגוף, הכיב או האבצס (מורסה) יורגש באופן קבוע כל אימת שעוברים חומרים בגוף כמו צואה או שתן, אשר מפריעים להחלמה ולהגלדה של הכיב.
הפיסטולה נפוצה יותר אצל אנשים עם מחלת קרוהן וקוליטיס כיבי (דלקת כיבית של המעי הגס) בערך אחד מכל 4 אנשים עם מחלת קרוהן מפתחים פיסטולה.
סוגי פיסטולה
הפיסטולה מופיעה בדרך כלל מסביב לאברי המין ולפי הטבעת וישנם 44 סוגים:
בין עורי – זהו סוג פיסטולה פריאנלית המשתרע מהמעי עד לעור. פיסטולה הבין עורית עלולה להיגרם כתוצאה מסיבוך לאחר ניתוח. אפשר לתאר אותה כמעבר מהמעי לאזור של הניתוח ולאחר מכן לעור.
בין מעי – פיסטולה הקשורה למעי.
בין וגינאלי – פיסטולה שמגיעה לואגינה.
 בין שלפוחיתי – סוג של פיסטולה המגיע למרה. עלולה להיגרם מדלקת בדרכי השתן או ממעבר גז מהשָׁפְכָה בזמן מתן השתן.

מהם הגורמים לפיסטולה?
פיסטולה אנאלית Anal Fistulaa עלולה להתפתח לאחר כיב או אבצס שהתפרץ או במידה והאבצס לא טופל נכון. הפיסטולה עלולה גם להיגרם כתוצאה מתנאים שמשפיעים על המעיים כמו מחלות קרוהן או דלקת כיבית. חלק ניכר של אנשים עם HIV (וירוס שמתקיף את המערכת החיסונית) ואיידס מפתחים פיסטולה.
הפיסטולה האנאלית יותר נפוצה אצל גברים בעיקר בגילאים מ- 20 עד 40. לפי מחקרים שנעשו במדינות מערביות ישנם בין מקרה אחד לשלושה מקרים לכל 10,000 איש. גורמים נוספים שעלולים להוביל להתפתחות של פיסטולה הם סרטן הרקטום והמעי הגס, דלקת ריאות - דלקת בקטריאלית אשר בדרך כלל משפיעה על הריאות אך עלולה להתפזר למקומות שונים בגוף. קלמידיה – מחלה המופצת במגע מיני. סיפיליס – דלקת בקטריאלית המתפשטת במגע מיני, הזרקות סם או עירוי דם.
אבחון פיסטולה אנאלית
 בדיקה פיזית - האבחון נעשה על ידי פרוקטולוג מומחה אשר יבדוק באופן ויזואלי את פי הטבעת והאזור מסביב כדי לראות סימנים פיזיים של פיסטולה. מראה הפיסטולה הוא בדרך כלל אדום, מודלק ונפוח ולעתים קרובות עם זליגת מוגלה. אם נמצא הפתח של הפיסטולה המומחה יוכל לטפל בנתיב של רביצת הפיסטולה. הנתיב שלה קשה למגע ונראה כמו חוט מתחת לעור.
בדיקת רקטום דיגיטלית (DREE) – בדיקה הדורשת החדרת אצבע (מכוסה בכפפה כמובן המוחדרת בעזרת ג׳ל) לפי הטבעת. הבדיקה תאפשר לרופא לגלות היכן הפתח הפנימי של הפיסטולה ובאם קיימים נתיבים משניים המסתעפים ממנה. במשך הבדיקה קרוב לוודאי שהפרוקטולוג יבקש ללחוץ את שרירי הסוגר על האצבע כדי לבחון כיצד הם עובדים. בדיקת ה- DRE תעזור כדי לקבוע את סוג הטיפול שמתבקש או איזה בדיקות נוספות נחוצות.
בדיקת Probee – יתכן והמומחה יצטרך להשתמש בפרוקטוסקופ (טלסקופ מיוחד עם אור בקצה) כדי להציץ לתוך הרקטום. יתכן וישתמש גם בצינורית שהיא מכשיר דק מאוד המוחדר לפיסטולה של פי הטבעת. בדיקות אלו נעשות בהרדמה מלאה.
 אנדוסונוגרפיה אנאלית (אולטרה סאונד) – בבדיקה זו משתמשים בגלי קול בעלי תדירות גבוהה כדי ליצור תמונה של תוך הגוף, זוהי דרך מדויקת ומשתמשים בה בדרך כלל כדי לאתר את הפתח הפנימי של הפיסטולה.
סריקת הדמייה של תהודה מגנטית (MRII) - סורק המשתמש בשדות מגנטיים חזקים וגלי רדיו בכדי ליצור תמונה מפורטת של תוך הגוף. משתמשים בסוג זה של סריקה בדרך כלל במקרים מסובכים או במקרים של פיסטולה פריאנלית חוזרת.
סורק טומוגרפיה ממוחשב (CT) - ה- CTT משתמש בקרני רנטגן ממוחשב בכדי ליצור תמונה מדויקת של תוך הגוף. משתמשים בשיטה זו כשישנה מחלת דלקת מעיים, כמו מחלת קרוהן כדי להעריך את התפשטות הדלקת.

טיפול בפיסטולה פריאנלית
 רוב הפיסטולות האנאליות יידרשו לניתוח בגלל שרק לעתים נדירות הן נרפאות, קיימים מספר סוגים של ניתוחים שתלויים במיקומה ובמידת חומרתה. בדרך כלל החולה נשלח לביתו לאחר הניתוח כבר באותו יום, אך באם הפיסטולה קשה לטיפול יהיה צורך במספר ימי אשפוז נוספים. מטרת הניתוח היא להבריא את הפיסטולה ולהימנע מלגרום נזק לשרירי הסוגר (בריחת צואה כאשר מאבדים את השליטה על היציאה).
ניתוח – ניתוח פיסטולה נעשה בדרך כלל בהרדמה מלאה והחולה אינו מרגיש דבר. בהמשך נסקור חלק מסוגי הניתוחים לטיפול בפיסטולה אנאלית. סוג הניתוח שיבחר תלוי במצב הפיסטולה, בכל המקרים הרופא יסביר את התהליך לפרטיו.
 פיסטולוטומיה – (כריתת פיסטולה בפי הטבעת) – סוג זה של ניתוח הוא הנפוץ ביותר שנמצא בשימוש מבין כל השיטות לפיסטולה אנאלית ומיושם בכ- 85% עד 95% מהמקרים. במשך הניתוח חותכים את הפתח של הפיסטולה ולכל אורכה, החל מהפתח הפנימי ועד לפתח החיצוני. המנתח יסלק מהגוף את התכולה וישטח את המקום. לאחר חודשיים הפיסטולה תחלים ותיהפך לצלקת שטוחה. כדי ליצור גישה אל הפיסטולה הרופא יחתוך מעט משריר הסוגר האנאלי, אך הדבר תלוי במיקום של הפיסטולה, בכל מקרה המנתח ישתדל כמה שפחות לפגוע בשריר הסוגר כדי למנוע בריחת צואה.
 טכניקת סיטון – יתכן כי המנתח יעדיף את שיטת סיטון בה הוא יניח פתיל כירורגי בנתיב הפיסטולה. הפתיל יישאר למשך מספר חודשים כדי לשמור את הנתיב פתוח המאפשר ניקוז נאות לפני ההחלמה. הניתוח הזה מבוצע במידה וקיים חשש גדול לבריחת צואה כתוצאה מפגיעה בסוגר, כמו למשל כאשר הפיסטולה חוצה את הסוגר. השיטה נמצאת גם בשימוש כאשר רוצים שנתיבים משניים יחלימו לפני ביצוע של ניתוח על הנתיב הראשי, אפשר להשתמש בשיטה זו גם כדי לחלק את שריר הסוגר ולגרום להחלמה של המקום בין הניתוחים. במידה והמנתח יעדיף להשתמש בטכניקת סיטון הוא ישוחח על כך עם המטופל, שכן במקרים מסוימים יתכן ויעלה הצורך במספר ניתוחים.
 תהליכי קידום המדף – תהליך שמיועד בעיקרו למצבים מסובכים, או כאשר קיים חשש כבד לבריחת צואה. המדף המתקדם הוא חתיכת רקמה אשר הוצאה מהרקטום או מהעור מסביב לפי הטבעת. במשך הניתוח מסירים את נתיב הפיסטולה (בתהליך הפיסטולוטומיה) והמדף המתקדם מוצמד להיכן שהיה הפתח הפנימי של הפיסטולה. שיטה זו הוכחה כיעילה בכ- 70% מהמקרים.
 אטם ביו פרוסטטי – אטם בצורת חרוט שעשוי מרקמות אדם. משתמשים בו לחסימה של הפתח הפנימי של הפיסטולה. משתמשים גם בתפרים כדי לשמור על האטם במקום, אך את הפתח החיצוני לא אוטמים לחלוטין כך שהפיסטולה יכולה להתנקז, ורקמות חדשות צומחות מסביב לאטם כדי להבריא את המקום. מכל מקום הליך כזה עלול להוביל להיווצרות של כיב חדש או לדחיפת האטם כלפי חוץ. טרם ידוע על שיעור ההישנות לטווח רחוק של מקרי הפיסטולה לאחר ניתוח ביו פרוסטטי אך שיעור ההצלחה במיידי נמדד בכ- 80%.
 דבק פיברין – השיטה היחידה מבין כל השיטות שתוארו שאינה מצריכה ניתוח. את דבק הפיברין מזריקים לתוך הפיסטולה כדי לאטום את הנתיב. הדבק מוזרק דרך פתח הפיסטולה ונסגר לאחר מכן בתפירה. דבק פיברין נראה כאפשרות אטרקטיבית ביותר בגלל פשטות השיטה ובטיחותה. יש לציין כי התהליך מבוצע ללא כאבים. חסרון השיטה הוא תוצאות ירודות לטווח הרחוק. מחקר בנושק הראה שכ- 77% מהטיפולים הראשונים היו מוצלחים אך לאחר 16 חודשים רק 14% החלימו לחלוטין.

לאחר ניתוח פיסטולה
 לאחר הניתוח המקום יהיה חבוש עד להחלמתו של הפצע, מפעם לפעם יש לגשת לאחות כדי שתחליף את התחבושת ותבדוק את התקדמות ההחלמה, משך ההחלמה של רוב הפצעים הוא עד שישה שבועות.
יש ליצור קשר עם הרופא כאשר מופיע דימום קשה, כאב שמתגבר, אדמומיות, נפיחות או הורקה, חום גוף גבוה מ- 38 מעלות ומעלה, בחילות או הקאות, עצירות למשך יותר משלושה ימים, למרות שמשתמשים במרככי מזון ובקשיים במתן שתן.
תרופות לשיכוך כאבים - לאחר שהשפעת ההרדמה התפוגגה יתכן ויהיה צורך במשככי כאבים שניתן לרכוש ללא מרשם כמו פרסטמול, או היבופרופן, אך יש לתאם תחילה עם הרופא לפני השימוש, תמיד לקרוא את הוראות השימוש על גבי תווית התרופה. אמבטיות ישיבה חמות ככל שניתן יכולות גם הן לעמעם את הכאב, מומלץ לא להקל בכך ראש, זה עוזר.
אנטיביוטיקה – הרופא עשוי לרשום אנטיביוטיקה שיש לקחת גם לפני וגם אחרי הניתוח, מטרת האנטיביוטיקה היא הורדת הסיכון לזיהום.
סם משלשל – ברוב המקרים הרופא ימליץ על תרופה שיכולה לעזור בריקון המעיים כדי להקל על המצב בשירותים לאחר הניתוח.
חזרה לשגרה – תזדקקו למנוחה מוחלטת למשך מספר ימים ולאחר מכן צריך להימנע מישיבה ממושכת והליכה שלא לצורך. אין לשחות כאשר הפצע לא הגליד לגמרי.
לפני הכל:משחה טבעית לפיסטולה,פיסורה,טחורים -הצרי
סיבוכים לאחר ניתוח פיסטולה
 זיהום – כל סוג של ניתוח נושא סיכון של זיהום, באם המורסה לא הוסרה לגמרי, בגלל שהניתוח נערך במספר שלבים, זיהום בנתיב (תעלה) יכול להתפשט לאזורים אחרים בגוף. במידה וזה קורה יש להתחיל במסלול של אנטיביוטיקה. במידה והזיהום חמור תזדקקו לאשפוז במהלכו תינתן אנטיביוטיקה בעירוי לווריד.
אי שליטה על סוגרים – יהיו מקרים בהם תהיה פגיעה ונזק לשריר הסוגר האנאלי, אם השריר ניזוק, המנותח עלול לאבד את השליטה על פתחי היציאה, מה שעלול להוביל לבריחת צואה בלתי נשלטת מהרקטום. הסיכויים שתופעה זו תתרחש תלויים בסוג הניתוח שעוברים ובמיקום האבצס.
במידה וכבר הייתה בריחת צואה עוד לפני הניתוח המצב יהיה חמור הרבה יותר. בריחת צואה לאחר ניתוח מסוג פיסטולוטומיה נפוצה יותר אצל נשים ואצל אנשים עם מחלת קרוהן. השיעור של אי שליטה על הסוגרים לאחר הניתוח, לפי מחקרים שנעשו, נע בין 3% עד 7% מהאנשים. לאחר שמשתמשים בטכניקת סטון אי שליטה על הסוגרים מגיע ל- 17%, ולאחר תהליך המדף המתקדם השיעור הוא בסביבות 6% עד 8%.
הופעה מחדש של פיסטולה בפי הטבעת – במקרים אחדים הפיסטולה עלולה לחזור למרות הניתוח. לאחר ניתוח פיסטולוטומיה שובה של הפיסטולה מגיעה לשיעור של 21%, ובקרב אלו שעברו תהליך המדף המתקדם ההופעה המחודשת שלה מגיעה לשיעור של 36%.
למשחת פיסטולה יעילה-049952122
http://www.mrphbosem.com/products.php…

צמח מרפא,שמנים צמחיים,קוסמטיקה טבעית ,מוצרים טבעיים
MRPHBOSEM.COM

יום חמישי, 15 בדצמבר 2016

הכל על שרף אלת המסטיק - מסטיק תימני רפואות וסגולות

אלת המסטיק –L Pistacia Lentiscus #מסטיק_תימני
להשיג במרפא הבושם:049952122

משפחה בוטנית: אלתיים - Anacardiaceal

השם בערבית: סריס, מסטיק, עזק, מצטיכא, מסטיק סולטני.

הקשר לפיסטוק: אלת המסטיק הינה ממשפחת הפיסטוק. על האלה הארץ ישראלית עושים הרכבה של עצי פיסטוק.

תיאור הצמח: שיח ירוק עד, מגיע לגובה אדם, גדל בצמוד לקרקע ויוצר "כרית" צפופה שקשה לחדור אותה בקוטר של 1-3 מטרים. העלים של אלת המסטיק גלדניים (קשים כעור) ובהיפצעם נודף מהם ריח חריף. השיח הינו דו בייתי, כלומר יש שיחים שבהם פרחים נקביים ויש שבהם פרחים זכריים. ההאבקה מתבצעת באמצעות הרוח. הפירות רבים וקטנים, צבעם אדום-כחול והם מופיעים באמצע הקיץ. כל חלקי הצמח, ובעיקר החלקים הקשים (הענפים), מכילים שרף ריחני הנוטף מהעץ לאחר פציעה ומשמש לעץ לטיפול בעצמו לאחר שנפצע.

השימוש ברפואה הינו בכל חלקי הצמח, ובעיקר בשרף שהתקשה. באיי יוון, ובמיוחד באי היווני "חיוס", מפיקים בחודש אוגוסט מעצי אלת המסטיק את השרף שמחירו יכול להגיע עד ל-2000 שקלים ל-1 ק"ג. השרף שימש בעבר בעיקר ללעיסה, והוא אף נזכר בתלמוד כ"מסטיקי" המשמש ללעיסה, ומכאן שמו של הצמח "אלת המסטיק". חכמינו הקדמונים פסקו ש"אין לועסין מסטיקין בשבת..." והתכוונו בכך לאסור על תלמידי החכמים לחרוץ את העץ ולהפיק ממנו את השרף בזמן טיול שבת בתחום השבת. הצמח ממקם את עצמו בשיפולי ההרים. הוא מעדיף גבעות גיריות ובגובה של מתחת ל-600 מטרים. העצה של אלת המסטיק קשה מאוד ומשמשת בתעשיית העצים להכנת כלי עץ האמורים לעמוד בלחץ רב. השרף משמש בתעשיית המזון במדינות המוצא (כמו יוון ומדינות אחרות באגן הים התיכון) כמייצב, מסמיך ומקשה בייצור גבינות, עוגות, ריבות, סוכריות, פודינג, רחת לאקום, ליקרים ועוד... השימוש באלת המסטיק ברפואה העממית היה נפוץ מאוד מאחר וקדמונינו זיהו את תכונות החיטוי שלה, ואכן העץ, על כל חלקיו, עשיר בטרפנים, שמנים נדיפים, פלבנואידים נוגדי חמצון, העלים מכילים כמות עצומה של טאנינים (חומרים מכווצים) וניתן לטפל בהם בפצעים.

החלקים בצמח בשימוש: עלים, פירות, ענפים ושרף.

רעיונות לשימוש באלת המסטיק לתועלת ולבריאות:

1. לעיסת עלים צעירים: לטיפול בבעיות חניכיים, לחיטוי חלל הפה, רענון הפה וטיפול בזיהומים. 
2. לניקוי בין השיניים: הענפים הצעירים של העץ משמשים כמחצצות ותוך כדי כך מחטאים ומסייעים לשמירת היגיינת הפה. 
3. לטיפול בגרדת אצל בני אדם וכלבים: להשתמש במריחה על הגרד את ציפת הפירות הבשלים או להכין מהם שמן המסייע לגירודים. בעבר הכינו מהפירות גם סם משלשל.

שימוש בשרף: השימוש יכול להיות חיצוני או פנימי:
א. ניתן להרתיח את השרף במים, להמיסו במים ולהשתמש בהם.
ב. ניתן לחמם את השרף עם שמן זית ולהשתמש בשמן.
ג. ניתן לכתוש את השרף לאבקה ולהשתמש בה לשימוש חיצוני או פנימי.
ד. ניתן ללעוס את השרף בפה, ובכך לפרקו באופן איטי ולהכניסו לגופנו. 
ה. ניתן לשרוף את השרף ולהשתמש בו כקטורת. שאיפת העשן מכניסה את החומרים שבו לגופנו ומסייעת לחיטוי וריפוי ממחלות רבות.

תכונות השרף ומה ניתן להפיק מה"מסטיקה" מבחינה בריאותית:

1. לעיסת השרף לחיטוי ולטיפול בכאבי שיניים: לחיזוק החניכיים ולרענון הפה, וכן לכיווץ החניכיים ולעצירת דימומים (גם לעיסת העלים). 
2. ניתן למרוח את השרף על עור הפנים (לאחר חימומו עם שמן זית) כדי להבריק את עור הפנים ולטפל בפצעים.
3. טיפול במערכת העיכול: השרף מחטא את הקיבה ומטפל גם בדימומים בקיבה, מטפל בכיבי קיבה ומעיים ותחלואי בטן, מווסת את החומציות בקיבה ומטפל בצרבת, מטפל בדיזנטריה ועוד. מי שסובל מכיב קיבה יכול לאכול את השרף הטחון עם כפית דבש, וניתן גם לחזק את ההשפעה עם שתיית חליטת ליקוריץ. 
4. להפגת ריח רע מהפה: לעיסת העלים הטריים או לעיסת השרף מנטרלים ריחות רעים שבאים מהפרשות חיידקים או עיכול חלקי.
5. חבישת פצעים: ניתן ללעוס את עלי אלת המסטיק מספר דקות, לשים על הפצע ולחבוש. העלים יחטאו את הפצע ויסייעו לעצירת הדימום. בנוסף, ניתן גם להרתיח את השרף ולהשתמש במי המרתח כקומפרס על הפצע. 
6. טיפול בדלקות: הצמח מכיל חומרים נוגדי דלקת רבים, ומרתח של חלקיו המלווה בטיפול חיצוני או פנימי באמצעותם יכול לסייע לטיפול בדלקות חיצוניות ופנימיות.
7. שימוש בשרף לסתימת שיניים: נפוץ בהודו. מומלץ למטיילים לקחת "מסטיקה" (שרף אלת המסטיק) לטיול וללעוס כשיש בעיות שיניים, ואף לסתום סתימה זמנית עד שמגיעים לרופא בעיר הגדולה.
8. לטיפול בשלשול אצל ילדים: הצמח, על כל חלקיו ולרבות השרף, מכיל טאנינים שהם חומרים מכווצים המטפלים בשלשול (גם שלשול דמי בדיזנטריה). 
9. את השרף ניתן להוסיף ליין על מנת לשמר אותו. 
10. הקלה במחלות בדרכי הנשימה: השרף מחטא מאוד ועשוי לסייע לטיפול במחלות זיהומיות ויראליות או חיידקיות של דרכי הנשימה, כמו דלקות גרון ושיעול. 
11. לעיסת השרף מרגיעה את מערכת העצבים.
12. לעיסת השרף מזרזת את המחזור החודשי.
13. הקלה על צירי לידה: את קליפת הגזע מעשנים ונותנים ליולדות לשאוף בזמן צירי לידה. 
14. לשטיפת דרכי השתן מחול ואבנים: מרתיחים את השרף במים למשך כחצי שעה ושותים פעם ביום (מרתיחים כפית מסטיקה לכוס מים). 
15. לטיפול בשבר: ממיסים את שרף המסטיקה ולבונה בערק, מורחים את הנוזל על בד וחובשים סביב השבר. 
16. כאבי אוזניים: מורחים שרף המומס בשמן זית באוזניים באמצעות קיסמי אוזניים.
17. להורדת נפיחות מדלקת: מרתיחים את השרף בשמן זית, מורחים על בד וחובשים במקום הנפיחות. 
18. היוונים היו נוהגים לשטוף את חביות היין כשהסתיים היין לקראת מילוי מחדש במים שהורתחו עם עלי אלת המסטיק. 
19. ערביי ישראל אוכלים את הפירות הבשלים של אלת המסטיק למרות הטעם המצמת שלהם, ואף שמים פירות טריים ויבשים על התנור כדי ליהנות מניחוחם.
20. טיפול באקזמה: לטיפול בידיים וברגליים ניתן להשתמש במשרה עלי האלה או במרתח השרף. 

21. לפתיחת דרכי הנשימה: הרחה של עלים כתושים או עלים שמוללו, או לעיסת שרף מסייעת לפתיחת סימפונות וכיוח. 
22. לטיפול באבנים בכליות: מרתח ענפים צעירים ושתייתו. 
23. למניעת הופעת שיער שיבה: משרים פירות במים חמים ומורחים את הפירות על הקרקפת.
24. ניתן לטבול במרתח של השרף את מברשת השיניים כשהמשחה עליה ולשטוף את השיניים לטיפול בהיגיינת הפה. 
25. שמן מאכל: ניתן להפיק מהזרעים שמן למאכל וליצור ממנו סבונים ותאורה (נרות שמן).
26. לעיסת שרף לטיפול בכאבי גב: השרף משכך כאבים בכלל, וכאבי גב בפרט. 
27. המרצה: לעיסת השרף מרגיעה כללית ומחזקת את מערכת העצבים. 
28. בספרד מטפלים ביתר לחץ דם באמצעות שתיית חליטת העלים של אלת המסטיק.
להזמנת שרף אלת המסטיק :049952122
Www.mrphbosem.com

יום שבת, 5 בנובמבר 2016

פסטיבל ימי ענף הזית 2017

פסטיבל ימי זית כבר כאן ואתם מוזמנים בכל חודש נובמבר2017 לבקר במרכז המבקרים מרפא הבושם בקיבוץ כברי; הרצאות וסדנאות בנושא זית ושמן זית , ימי עיון ופנלים מקצועים בנושא עץ הזית; קוסמטיקה טבעית משמן זית, עולם תעשיית הסבון זית של פעם ועכשיו ומה לא,,, הקהל מוזמן הכניסה חינם 

מרכז הדרכה בה יוצרים ורוקחים באופן טבעי, מקיימים הדרכות בנושא: הזית סגולות ורפואות ארומתרפיה, צמחי מרפא ותהליך הפקת שמנים. מפיקים קוסמטיקה טבעית וארוגנית.
ניתן לבקר בבוסתן של צמחי בושם אורגנים- ללא עלות.
ניתן לקבל הסבר על מוצרים טבעיים המופקים משמן זית.
ניתן להשתתף בסדנאות רוקחות טבעית כאשר ניתן לרקוח קרם, שמן ומפיצי ריח ארומטי – בתשלום.
הסדנאות בתאום
מראש בטלפון
לפרטים:049952122
דוא"ל:
mrphbosem@gmail.com
ימי הפעילות: שעות פתיחה 9:00-18:00 ביום שישי 9:00-14:00
 ערבי חג ושבת - סגור
לפרטים :049952122
Mrphbosem.com
מסיק זית 2017,בית בד שמן זית,בתי בד בצפון,בתי בד בגליל,שמן זית 2016,שמן זית כתית מעולה,פסטיבל ימי ענף זית ,זית.שמן, סדנאות, זיתים, קוסמטיקה טבעית,

יום שני, 10 באוקטובר 2016

שרביטן מצוי חדשות,,,

חוקרת בדרגת א+ (המקבילה לפרופסור מלא) במנהל המחקר החקלאי, מכון וולקני. פרסמתי יותר מ-110 מאמרים, מהם כ-70 בספרות המבוקרת והשאר פרקי ספרים ומאמרי סקירה. אני עורכת בשני עיתונים מדעיים בינלאומיים ומשתתפת בוועדות שיפוט לאומיות ובינלאומיות. הלימודים לתארים המתקדמים נעשו באוניברסיטת תל אביב (תואר שני) ובאוניברסיטה העברית (דוקטורט), פוסט-דוקטורט עשיתי בארצות הברית ושבתון באוסטרליה.

 

נושאי המחקר: הורמונים צמחיים ומטבוליטים שניוניים של צמחים בעלי פעילות אנטי-סרטנית ואנטי-דלקתית.

 

על ההרצאה:

אדבר על פעילותינו המחקרית בנושא השרביטן המצוי כמקור לחומרים אנטי-סרטניים. השרביטן הינו סוג צמח שיחני, ממשפחת השרביטניים ומונה כ-60 מינים שונים הנפוצים בכל העולם, מדרום אמריקה ועד המזרח הרחוק. השרביטן הסיני (Ephedra sinica) הינו אחד מצמחי המרפא העתיקים בעולם ובשימוש ברפואה הסינית מעל 2,000 שנה לטיפול באסתמה, שפעת, אלרגיות ועוד. העניין בשרביטן בתרבות המערבית החל במאה ה-20, כתוצאה מהשפעתו על דיכוי תאבון וכמו כן בקרב ספורטאים בעקבות תכונותיו הממריצות. תכונות אלה הן כתוצאה מהימצאות חומר אלקלואידי בשם אפדרין, הדומה במבנהו לאדרנלין.

 

חומר זה, בנוסף לתכונותיו הממריצות, הינו ממכר ואינו חוקי במדינת ישראל. למרות זאת, מינים מסויימים כמו השרביטן המצוי  (Ephedra foeminea), הנפוץ בארץ מהנגב ועד הגולן, אינם מכילים אפדרין ולכן בעלי עניין רפואי. מחקרנו על השרביטן המצוי החל כתוצאה מדיווח על אדם שטען שהבריא מסרטן לאחר ששתה חליטות שהכין לעצמו מגבעולי הצמח.

 

במחקר שערכנו, נבדקה השפעת מיצויים שונים של הצמח על תמותת תאים סרטניים (תאי סרטן השד בפרט) וכמו כן ההשפעה על תנועתיות התאים והתפשטותם. במבחן חיות התאים הסרטניים, נמצא כי מיצוי הגבעולים האתנולי ומיצוי הפירות היו בעלי השפעה דרמטית על חיות התאים וגרמו לתמותה משמעותית, גם לאחר מיהול מיצויים אלו. בנוסף לכך, נצפה אפקט אדיטיבי עם טקסול (תרופה כימותרפית נפוצה), אשר גרמה להגברת השפעתם של מיצויים אלו ובעיקר השפעת מיצוי הפירות. יחד עם זאת, באופן מפתיע, החליטה המימית הנמצאת בשימוש חולי סרטן לא הביאה להשפעה על חיות התאים.

 

המיצוי האתנולי הביא לשינויים בציטוסקלטון התאי, היכולים להעיד על היווצרות אינוואדופודיה (Invadopodia) המקושרת ליצירת גרורות סרטניות. אנאליזה כימית העלתה כי סוגי המיצויים השונים מכילים בתוכם חומרים שונים המיוצרים ע"י הצמח. יתכן כי מכך נובעת השפעתם השונה על התאים. בנוסף לכך, נבדקה השפעת המיצויים על סוגי תאים נוספים (ביניהם גם לא סרטניים) ונצפתה שונות בהשפעת כל מיצוי כתלות בסוג התא הנבדק.

 

יש להדגיש, כי שימוש בלתי מבוקר בצמחי מרפא עלול להיות מסוכן וחייב בהתייעצות עם רופאים מוסמכים.

ליעוץ והכוונה על שימוש מבוקר בצמח מרפא שרביטן מצוי-04-9952122

 שמעון .ש 0505211607

Mrphbosem.com

יום שני, 1 באוגוסט 2016

רותם מדברי מרפא צהבת על פי רפואת תימן

#רותם #המדבר השימוש הרפואי ברותם במסורת יהודי תימן עריכה
לרותם שימושים רפואיים שונים בקרב כמה חברות מסורתיות ובקרב כמה מקהילות ישראל שבהם היה מוכר. מיהודי תימן מוכר השימוש ברותם המדבר כמזור למחלת הצהבת. מסורת הריפוי הייתה נתונה בידי משפחת מוסא בן חיים בדיחי. עם עלייתם לארץ ישראל, המשיכו בני המשפחה במסורת קטיפת הגבעולים וייבושם בחולות נתניה וגבעת אולגה, ואף סיפקו את הצמח לנזקקים לו בצירוף דף הוראות. דיווחים שהתקבלו מעדים עולי תימן מצביעים על יעילותו הרבה בהורדת רמת הבילירובין בקרב אנשים חולי צהבת. עם זאת, הצמח עלול להיות רעיל ואף לגרום למוות, שכן שימוש במינון גבוה מדי של התרופה הנעשית ממנו עשויה להביא לכשל נשימתי.
ליעוץ בנושא הרותם:049952122
מרפא הבושם בע"מ.

יום שלישי, 31 במאי 2016

צמחי מרפא למערכת הלימפה














             
 

שם אנגליPokeroot
משפחהPhytolaccaceae

תאור בוטני: צמח זקוף, מסועף, רב-שנתי, הפרחים קטנים ולבנים, הפירות הם ענבות בצבע אדום, שהופך לסגול כהה. הפירות מכילים מיץ אדום וכ-10 זרעים בכל פרי.
מוצאו של הצמח מצפון אמריקה. מרבים לגדל אותו כצמח נוי. המקור לשם הצמח ביוונית phyton-צמח, lacca הוא ה"לאק" שנלקח מחרק Laccifer laccaLacca מתייחס למיץ האדום המצוי בפירות.

חלקי צמח בשימוש: שורש

מרכיבים: אלקלואידים, betanidine, betaine, isobetanine
isobetanidine, phytolaccine, prebatanine
ספונינים טריטרפניים, phytolaccosides A-I, D2,O  (1)
אגליקון, phytolaccagenin, jaligonic acid (2)
לקטינים, חמישה גליקופרוטאינים בעלי פעילות מיטוגנית, ידועים כ-pokeweed mitogen (PWM) (3)
מרכיבים נוספים: isoamericanin A, PAP- (pokeweed antiviral protein) alpha-spinasterol, GABA.

רפואה מסורתית: הרבו להשתמש בצמח לטיפול במחלות שגרוניות, כצמח משלשל וגורם להקאה וכן לטיפול בפגעי עור שונים.
נהגו לאכול צמח צעיר ללא בישול, או שהרתיחו את העלים ואכלו אותם כסלט.

פעילות: מנקז בלטות לימפה, אנטי ויראלי, אנטי דלקתי, מיטוגני- מגביר חלוקה של לימפוציטים T ו-B (4).
אנטי ויראלי- החלבון האנטי ויראלי (PAP) הוא גליקוזידאז המעכב פעילות של ריבוזומים (4).
הספונינים הטריטרפניים הם נוגדי דלקת (3,4).
מנקז בלוטות לימפה- הפיטולאקה הוא אחד הצמחים הפעילים והיעילים ביותר לניקוז בלוטות לימפה. הוא פועל במיוחד על העור ועל קרומים ריריים.
רעילות: כל חלקי הצמח רעילים והשורש במיוחד (3). המרכיבים הרעילים העיקריים הם הלקטינים. הרעילות מתבטאת בתחושה של שריפה בפה ובגרון, בחילה, הקאה, שלשול, כאבי בטן, סחרחורת, טכיקרדיה, איבוד הכרה (3,4). הרעילות של השורש והעלים עולה עם גיל הצמח. אצל הפירות המצב שונה, הפירות הצעירים יותר רעילים מהפירות הבשלים (3,5). דווחו מקרים של רעילות אצל אנשים שהשתמשו בצמח למאכל או למטרות ריפוי (3).
הרעילות מצטברת (4).
הצמח הטרי רעיל יותר מהיבש. המיץ מהפרי עלול לפגוע בעור (3).

התוויות: בלוטות לימפה נפוחות, פרינגיטיס, טונסיליטיס, דלקת של הרחם, צסטיטיס, מחלות דלקתיות של העור, פיברואידים ברחם.

התוויות נגד: סרטן של הלימפה, הריון, הנקה.

הכנות ומינון: מירתח מהשורש, 0.06-0.3 ג' שלוש פעמים ביום.
טינקטורה 1:5 ב-50% אלכוהול 0.2-0.6 שלוש פעמים ביום

מקורות

Woo WS. et al. Triterpenoid saponins from the roots of Phytolacca Americana. Planta Med. 1978, 34: 87-92.
Woo WS et al. Constituents of Phytolacca species. Anti-inflammatory saponins. Kor. J. Pharmacog. 1976, 7: 47-50.
Newall CA. Anderson LA. Phillipson JD. 1966, Herbal Medicine: A Guide for Health-Care Professionals. The Pharmaceutical Press, London.
Mills S. and Bone K. 2000, Pricipals and Practice of Phytotherapy, Churchill Livingstone, London.
Roberge R. et al. The root of evil- poke weed intoxication. Ann. Emerg. Med. 1986, 15: 470-473.




  

שם אנגליPipsissewa
משפחהEricaceae אברשיים

תאור בוטני: גדל באירופה, אסיה, סיביר, צפון ודרום אמריקה. השם Pipsissewa ניתן לו על ידי האינדיאנים של מזרח אמריקה. שם הסוג Chimaphila מקורו ביוונית, ומשמעותו אהבת חורף. זהו צמח קטן רב-שנתי, ירוק-עד, הגדל באזורים הממוזגים של ארה"ב וקנדה. הוא מגיע לגובה של 25 ס"מ.

חלקי צמח בשימוש: העלים היבשים או הצמח השלם.

רפואה מסורתית: האינדיאנים השתמשו בצמח כאנטי ראומטי. הרופאים האקלקטיים ראו אותו כאסטרינג'נט והשתמשו בו לטיפול בבעיות של דרכי השתן. הם ראו אותו כמתאים למקרים של הטלת שתן תכופה ביום ובלילה, לטיפול בדלקות וכאבים ולאבנים בדרכי השתן.
השתמשו בצמח גם כמחזק של מערכת העיכול. השימוש היה בדרך כלל כחליטה. מאוחר יותר העדיפו להרתיח ולנדף את המים. לקחו מהמירתח המרוכז 5-20 טיפות כל 2-4 שעות. הרופאים האקלקטים טענו שהצמח נעשה פעיל וחזק יותר לאחר כמה חודשים. השאירו את הצמח ששה חודשים והנוזל נעשה ג'לטיני.

מרכיבים: גליקוזידים הידרוקינונים, בעיקר  isohomoarbutin, homoarbutin
נגזרות של נפתוקינון, chimaphilin שהוא 2,7-dimethyl-1,4-naphthquinone
פלבנואידים, כולל avicularin ו- 4-5% טאנינים
טריטרפן beta-amyrin.

פעילותchimaphilin  הוא חומר גבישי צהוב, הדומה במבנה שלו לויטמין K. הוא אנטי בקטריאלי ואנטי פטרייתי. הוא מעכב S. aureus, קולי וקנדידה.
ה-chimaphilin עלול לגרום לדרמטיטיס.
מרכיב אנטי בקטריאלי נוסף הוא הארבוטין.
הצמח הוא נוגד דלקת, כפי שהוכח במחקרים שנערכו בחיות. המרכיבים האנטי דלקתיים הם chimaphilin, חומצה אורסולית וחלק מהפלבנואידים.

התוויות: ציסטיטיס חריף וכרוני, רוימטיזם.
בשימוש חיצוני משתמשים בו לטיפול בפגעי עור שונים ולאבעבועות רוח.

התוויות נגד: אינו מתאים לשימוש ממושך בגלל תכולת ההידרוקינון שבו.

מינון: מיצוי נוזלי 1:1 באלכוהול 1-4 מ"ל ליום
חליטה 1-3 ג' ליום.
תכשיר הומיאופטי שמכינים מהצמח משמש לטיפול בדלקות כרוניות של דרכי השתן ובלוטת הערמונית.
המינון 5-10 טיפות או 5-10 גלובולים 1-3 פעמים ביום.

מקורות
Brinker F. Chimphila, 2003 J. of American Herbalists Guild, 4:4-7.
Hausen BM. Schiedermair I. 1988, The sensitizing capacity of chimaphilin, a naturally- occurring quinine. Contact Dermatitis 19: 180-183.
Thomson RH. Naturally Occuring Quinones, 1971 2nd Ed,. Academic Press, New York.



             Chionanthus virginica

               

משפחה: זיתיים, Oleaceae

חלקי צמח בשימוש: קליפת השורש

תאור בוטני: לסוג Chionanthus משתייכים כ- 120 מינים, שרובם עצים קטנים או שיחים ירוקי- עד, הגדלים באזורים טרופיים וסוב- טרופיים במזרח אסיה, אוסטרליה, מזרח אמריקה הצפונית, אפריקה ומדגסקר.
מקור השם ביוונית. Chio משמעותו שלג ו- anthos פרחים. הפריחה היא אמנם לבנה ובולטת מאד.
מוצאו של המין Chiananthus virginica  ממזרח אמריקה הצפונית. מרבים לגדל אותו כצמח נוי.

מרכיבים: גליקוזידים וספונינים, chionanthine
phyllyroside, forsythin.

פעילות: צמח מר, מגביר הפרשת מיצי מרה, דיורטי, משלשל, tonic.

רפואה מסורתית: האינדיאנים בצפון אמריקה נהגו להשתמש בצמח לטיפול בכאב שיניים, לפצעים בפה, לדלקות חניכיים, לדלקות גרון, למלריה, למחלות כבד, לצהבת ולטיפול בפצעים.

התוויות: צהבת, הפטיטיס כרוני, דלקת של הפנקריאס, טחול מוגדל, אבני מרה, לשיפור פעילות הכבד. שימוש חיצוני: לטיפול בפציעות וחתכים.

הכנות ומינון: חליטה, כפית לכוס, כוס וחצי ליום.
טינקטורה 1:5 ב- 45% אלכוהול, 6-9 מ"ל ליום.


Iris versicolor


שם אנגליBlue flag
משפחה: איריסיים, Iridaceaea

חלקי צמח בשימוש: קנה שורש

תאור בוטני: הסוג איריס כולל כ-300 מינים של צמחים רב שנתיים, הגדלים באזורים ממוזגים בחלק הצפוני של כדור הארץ. השם איריס הוא שמה של אלת הקשת היוונית.
נהגו בעבר להשתמש בשורש היבש, וקראו לו Orris. השימוש בשורש מוזכר במקורות עתיקים ממצרים, יוון ורומי. ממשיכים להשתמש בשורש בתעשיית הבושם. השורש מכיל שמן נדיף. הריח מתחזק ככל שהשורש מזדקן.
מוצאו שלIris versicolor  מצפון אמריקה.

מרכיבים: חומצות, סליצילית, לאורית, סטארית, פלמיטית
שמן נדיף 0.025%
Iridin, בטא-סיטוסטרול, טאנינים

פעילות: מגביר הפרשת מיצי מרה, משלשל, משתן, נוגד דלקת, נוגד הקאה, מרפא פצעים.

התוויות: לטיפול פנימי במחלות עור, לאי ספיקה של מלחי מרה המלווה בעצירות, לתפקוד בלתי תקין של הכבד, להתפרצות של פריחה על העור.

תופעות לוואי: השורש הטרי עלול לגרום לבחילה והקאה

התוויות נגד: הריון

נערכו מעט מאד מחקרים על הצמח ועל המרכיבים שלו.

מינון: מירתח מקנה השורש 0.6-2.0 ג' שלוש פעמים ביום

מקורות

Krick W. et al. Isoolation and structural determination of a new methylated triterpenoid from rhizomes of Iris versicolor. Z. Naturforsch, 1983, 38: 689-692.
Blue flag in: Newall CA. Anderson LA. Phillipson JD. Herbal Medicine, A Guide for Health-care Professionals, London, 1996 The Pharmaceutical Press,
 p. 44.